• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/insanveislam.org/
  • https://twitter.com/insanuislam











ANASAYFA

Duygusal ve toplumsal etkileşimin güçlü olduğu, ilişkilerin dengeli olduğu bir aile ortamında, yeterli güven, sevgi ve ilgi ile büyüyen çocuklar gelişmeleri için gerekli deneyimleri elde edebilir ve güçlü bir kişilik yapısına sahip olurlar. Bu nedenle ailede, çocuk eğitiminde ve çocukları birer kişilik olarak hayata hazırlamada anne ve babanın çocuklarına karşı sergiledikleri tutumlar oldukça önemlidir.
19.07.2016
Aile fertleri arasında saygı, sevgi, şefkat, merhamet, hoşgörü, bağışlama gibi erdemli davranışların geliştirilmesi ve aile içerisinde yaşatılması, günümüz insanının vakit geçirmeden ilk yapacak olduğu işler arasında yer almalıdır. Bu erdemli davranışlardan yoksun yetişen nesiller, zamanla hoşgörüsüz ve saygısız olmakta ve bunun acısını ilk plânda anne ve babalar, zamanla ise bütün bir cemiyet çekmekte ve toplum âdeta dejenere olarak ahlâkî değerleri, moral değerleri tümden yok olmaktadır.
19.07.2016
Ailede şiddet; öncelikle şiddetin sorun çözücü bir yol olmadığını ve olmaması gerektiğini kabulederek, davranışlarımızdan sorumlu olduğumuzun idraki içinde; insana insaf ve merhametledavranmak, dürüst ve erdemli olmak, zulümden uzak durmak, mahlukatı Allah için sevmek, hakkı gözetmek ve hakkı teslim etmek gibi; iman, salih amel ve ilmî temeller üzerine kurulu bir yüce anlayışla çözümlenir. Bu, en insanî tavırdır.
19.07.2016
Ana-babalar ya da amirler, çocuklarına/memurlarına sadece emirler verir, karşı tarafın tepkileri dikkate alınmıyorsa bunun adına iletişim denemez. Bu durum tek yönlü bir bilgi akışı ve anlamlandırma süreci olduğu için “Enformasyon” olarak adlandırılır.
19.07.2016
 6 
Üye Girişi
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam1088
Toplam Ziyaret5071687
MAKALELER
EĞİTİM SUNUMLARI